Denna dagen i mitt liv…

Lördag den 26 november 2022:

Pensionärslivet rullar på och ungefär detta har jag gjort i dag, en helt vanlig lördag i november, när lite snö lyser upp på marken, men temperaturen pekar på plusgrader och slasket gör att bilen ånyo skulle behöva en tvätt:

  1. Promenad till Coop City och Clas Ohlsons. Inköp av lussebullar och en finurlig grej som gör att julstjärnor håller sig rak. På plats hos ”Classes” precis tio. Såg en äldre herre som förmodligen hade hunnit in på Bolaget vid öppning och av törsten att döma hann mannen inte hem innan flaskan skulle korkas upp.
  2. En sväng till Finna och sommarstugan, inklusive utfordring av mina fågelvänner. Upptäckte dessutom spår i snön, som förmodligen kommer från ett lodjur. Pricken på i:et var kaffe hos äldsta sonen med sambo och färskaste barnbarnet Alfred.
  3. Sväng tillbaks till stan. Frun skulle handla på Stora Coop och jag tog en promenad därifrån med musik i lurarna. Bland annat färsk sådan med David Urwitz, Chicago, Loney Dear och Al Jardine. Tittade även in på Röda korset med en förhoppning att fynda någon LP-skiva. Men det kunde jag glömma.
  4. Sedan raskt hemåt och summering av promenaden, som varade i lite drygt en timme. Jo, på vägen hem mötte jag två gamla jobbarkamrater och det blev ett kort snack om ödehus och lite annat. Riktigt skoj. Väl hemma kom jag på att det var både musik- och skivförsäljning på Medborgarskolan. Tog bilen, trots att promenaden dit bara tar tio minuter. Hur som helst: Det blev några inköpta LP-skivor och träffade flera andra skivnördar, inklusive Jörgen M. Trevligt var bara förnamnet.
  5. Jo, investerade i Byrds, Dave Edmunds, Poco, Chicago, Barracudas (bra brittisk surfrock) och en rysk LP med Beatles. Den senare en skummis, men väl värd en plats i samlingen.
  6. Sedan god mat levererad från hustrun med en synnerligen förträfflig lokal ryggbiff från bonden Hägglund i Gideå, inklusive diverse tillbehör. Jo, jag fixade disken i vanlig ordning.
  7. Nu skriver jag detta och åtnjuter en en brittisk deckare på televisionsapparaten och väntar på kvällens match mellan MoDo och Björklöven. Må Löven falla…

Jo, till sist: Missa in Beach Boys-boxen, som släpps nästa fredag. Surfs up!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: