Wendy Webb – dagens pärla!

MUSIK SOM GER TRÖST!

”Silver lining” är Floridabon Wendy Webbs sjätte platta, men den första som har landat hemma hos Berlin, vilket i och för sig är en stor skam bara det. Det går ju lätt att undra var Wendy Webb har hållit hus tidigare?

Musiken på den här nya skivan låter hur som helst precis passande, lite småjazziga rytmer, ungefär som en korsning av Joni Mitchell möter Steely Dan och möter Carly Simon på vägen – och dessutom serveras lyssnaren en röst som enkelt beskrivet har det där lilla extra.

Smälter direkt gör jag i inledande ”This is love” och det fortsätter lika starkt i ”Gonna treat you right”, som båda är låtar som är bättre än mycket annat just nu. Ja, det blir inte sämre i ”Jasmine nights” för den delen…

Wendy Webb kommer annars från den hårt väderdrabbade delen av västra Florida, där en orkan tog det mesta med sig, men lyckligtvis inte inspelningsstudion där den här skivan spelades in.

Förutom sångerskans starka och vackra röst är det mest piano i bakgrunden, plus klassiska instrument som bas, trummor och gitarr – och lite till. Men framför allt hamnar fokus på Wendy Webbs fagra stämma och hennes välbalanserade texter.

Det här är lugn och tankeväckande musik, som ger tröst när en nära anhörig har gått bort och när till och med en enkel förkylning kan kännas tung att bära. Framför allt ger avslutande och smårockiga titellåt en snygg avrundning på hela anrättningen – och jag blir genast på ett litet bättre humör innan skivan börjar snurra om igen.

Sammantaget en musikalisk resa, som verkligen sticker ut en dag som denna. Mycket bra av en ny bekantskap; Wendy Webb!

Lämna en kommentar