Pettersson & Wahlsten, toner som både passar bra och inte passar alls

DAGENS MUSIKTIPS!

Jag vet egentligen inte så mycket om den här Göteborgsduon, som gjorde en LP och även en promo-cd med sex låtar på 80- och 90-talet, plus då vinylsingeln ”Låt det komma, låt det gå” – en låt som dyker upp i mitt undermedvetna emellanåt. För mig är det även ett under att duon inte blev populär. Åtminstone är singeln bättre pop än mycket av det som presteras i dag från diverse artister.

LP:n, som numer även finns på Spotify, består av ett antal låtar med tonsatt musik till diverse poeter som Tomas Tranströmer och Bruno K Öijer. Bäst är annars text och musik i en ”Osynlig man”. En dold hit om du frågar mig.

Det mesta är som sagt bra på vinylskivan, både musik och harmoni, även om en låttitel på B-sidan är både diskriminerande och otidsenlig. Lyckligtvis har den plockats bort från Spotify.

Som sagt: Dags att upptäcka Pettersson & Wahlsten och deras ”Om mannen och kvinnan” (Osborne Records), som brukar finnas på Tradera med jämna mellanrum. Musik, som numer är ett måste för Berlin. Ja, med något undantag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: