Rutinerade herrar från Ö-vik i tuff kostym

Perfect Plan

”Time for a miracle”

(Frontiers)

Betyg: 4

Det hör till att skriva några rader när en kvintett mogna familjefäder från Örnsköldsvik serverar sin andra fullängdsskiva – och gör det med mersmak dessutom. Ganska fantastiskt egentligen att ett stort internationellt skivbolag med fokus på samma genre som Kent Hillis mannar, alltså det som i vardagligt tal sorteras in i facket AOR, ser till att det blir en skiva. Alltså något gammaldags fysiskt och inte bara något som smiter förbi på Spotify, även om förstås musiken finns där också. Dessutom på en etikett där storheter som Toto, Rick Springfield, Alan Parsons, Boston och Jeff Lynne huserar. Bland många andra ska tilläggas.

Riktigt tilltalande låter det när Kent Hilli, Rolf Nordström, Mats Byström, Fredrik Forsgren och läkaren Leif Ehlin lättar lite på gasen och det blir lite ballad a´la Foreigner över hela anrättningen, typ som i ”Fighting to win”, ”Just one wish” och avslutande ”Dont leave me here alone”.

Sammantaget inkluderas 12 låtar, varav lätt bluesiga ”Nobodys fool” och inledande titellåten är riktig vuxenrock när det är som bäst, inklusive ett intro till ”Time for a miracle” som borde passa utmärkt varje gång Modo beträder hemmaisen.

Imponerande. Framför allt låtskriveriet och det faktum att allt kommer från lilla Örnsköldsvik.

En fyra av fem möjliga på betygsskalan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: