Vinyl Kings och Larry Michael Lee

ÅRETS BÄSTA TIPS, dag 2!

Larry Michael Lee startade countryrockarna Ozark Mountain Daredevils på 70-talet, han har producerat och med åren skrivit hitlåtar åt en massa artister. Ändå är han relativt okänd på våra breddgrader. Likväl har han medverkat på några av mina absolut bästa skivor under gruppnamnet Vinyl Kings, två musikaliska mästerverk som gavs ut 2002 och 2004 – och som nog många aldrig ens har hört talat om.

Musiken på båda skivorna låter som den perfekta korsningen av två av pophistoriens absolut största: The Beatles och The Beach Boys. Sammantaget möts England och USA i en perfekt mix och det handlar om toner som speglar 60-talet i en modern och tidlös kombination.

Larry Michael Lee har även gjort några soloskivor och ligger även bakom skivor under namnet Beyond Reach. En del kan även hittas på Spotify, dock bara de senaste soloskivorna och Beyond Reach får lyssnas med viss försiktighet, eftersom det finns liknande gruppnamn att hitta.

Som sagt: Kolla först och främst in Vinyl Kings. En grupp som är så bra att det är oförskämt att detta inte nått större uppskattning.

God fortsättning!

%d bloggare gillar detta: